MOBIILIKUNTA-SOVELLUKSEN KÄYTTÄMÄT OMINAISUUDET, YKSITYISYYDEN SUOJA SEKÄ HENKILÖ­TIE­TOJEN KÄYTTÖ

MOBIILIKUNTA-sovelluksen käyttämät ominaisuudet

Soitto (kaikki alustat): Soittaminen tapahtuu aina käyttäjän toimesta käyttöliittymän painikkeesta. Soitto-ominaisuudet ovat käytössä Asiointi- ja Aktiviteetit-näkymissä.

Paikannus (kaikki alustat): Sovellus käyttää paikannusta aktiviteettien etäisyyden laskemiseen ja vikailmoituksen paikan päättelemiseen. Sovelluksesta avataan karttalinkkejä myös käyttöjärjestelmän selaimeen tai karttaohjelmistoon, joita koskevat omat paikannussääntönsä.

Kalenteri (Android, iOS): Sovellus tarvitsee kalenterioikeudet tallentaakseen tapahtumia käyttäjän kalenteriin. Tapahtumien lisääminen tapahtuu aina käyttäjän toimesta tapahtumasivulla olevasta painikkeesta. Lukuoikeuksien avulla tarkistetaan, ettei samaa tapahtumaa lisätä useampaan kertaan.

Data-liittymä (kaikki alustat): Sovellus hakee päivittyneen informaation (widget, säät, uutiset, tapahtumat jne) Mobiilikunta-palvelusta. Käyttäjältä Mobiilikunta-palveluun lähetetään käyttäjän toimesta sähköpostiosoitteen vahvistuspyyntöjä, vikailmoituksia ja palautteita sekä häiriöviestitilauksia, -muutoksia ja -peruutuksia. Sovelluksesta ei kerätä tai välitetä palveluun muuta kuin palvelun käytön ehdottomasti vaativaa dataa.

Push-viestit (Android, iOS, WP): Käyttäjä voi halutessaan tilata kunnalta häiriötiedotteita push-viesteinä.

Kamera (kaikki alustat): Käyttäjä voi ottaa kuvia vikailmoituksiin.

MOBIILIKUNTA-palveluun siirrettävät ja tallennettavat tiedot

Jokaiselle käyttäjälle luodaan yksilöllinen tunniste Mobiilikunta-palveluun.

Sähköpostiosoitteen vahvistaneen käyttäjän yhteystiedoista tallennetaan Mobiilikunta-palveluun pysyvästi ainoastaan tarkistesummat (SHA2-512 -algoritmilla). Käyttäjän kunnalle tekemien palaute- ja vikailmoituslähetysten yhteystiedot tarkistetaan näitä tarkistussummia vastaan. Keskeneräiset vikailmoitukset ja palautteet tallennetaan paikallisesti puhelimeen. Lähetetyt vikailmoitukset ja palautteet yhteystietoineen varastoidaan tilapäisesti Mobiilikunta-palveluun. Viestit varastoidaan salattuna (AES) ja ne poistetaan Mobiilikunta-palvelusta, kun ne on toimitettu kunnalle.

Häiriöviestejä tilanneilta käyttäjiltä tallennetaan Mobiilikunta-palveluun push-osoite, laitetyyppi (Android, iPhone tai Windows Phone) ja valittu käyttöliittymäkieli. Palvelimella pidetään myös lokia luetuista häiriöviesteistä, jotta kunta voi arvioida lähetysten tehokkuutta.

Kuntakohtaiset tietosuojakäytännöt ja rekisteriselosteet kunnalle siirrettävien tietojen osalta ovat saatavissa palvelussa mukana olevilta kunnilta.

Mobiilikunta-palvelun tarjoaa Enisoft Oy